‘BBQ MUSLIMIN’ PUPUK KESEDARAN BELIA MUSLIM


Image

Nilai – BBQ Gathering (Muslimin) telah berjaya diadakan pada 16 September 2013 yang lalu bagi mengeratkan ukhuwah dan silaturrahim sesama ahli PEMBINA USIM. Majlis ini telah bermula seawal 8.00 malam dan berakhir kira-kira pada pukul 10.00 malam.

Seramai 35 orang ahli telah berjaya dihimpunkan. Majlis diisi dengan ceramah khas bertajuk ‘Kejatuhan Morsy: Kebangkitan Rakyat atau Konspirasi Dunia’ daripada Saudara Syairawi.

“Program-program sebegini dapat meningkatkan kesedaran kami sebagai pemuda hari ini supaya tidak alpa dengan tugasan yang lebih berat di masa hadapan,” kata seorang peserta.

Di akhir pengisian, Saudara Syairawi telah mengingatkan peserta agar melaksanakan tugas mereka sebagai seorang pemuda iaitu mendalami kehidupan sebenar sebagai seorang Muslim bagi mendepani agenda-agenda jahat pihak musuh.

Image

Peserta kemudian dihidangkan dengan pelbagai jenis hidangan bagi meraikan juga kehadiran ahli dan pelajar-pelajar baharu semester ini.

Semoga program sebegini mampu memberi ruang dan peluang kepada peserta untuk lebih mengenali antara satu sama lain di samping dapat memupuk kesedaran mengenai kepentingan peranan belia Muslim pada masa kini.

Disediakan oleh:

NOOR ELKAMEL BIN ELIAS

AJK MEDIA, PEMBINA USIM.

Advertisements

Posted on 17 September 2013, in Aktiviti. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. terbaek syai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: