45O Pelajar USIM sedar COMANGO Pengkhianat Negara


Image

Nilai, 18 – ‘COMANGO’ ni berbahaya kepada kesejahteraan Negara, dan isu sebegini memang patut didedahkan kepada mahasiswa’’ kata Amrina Rusyada, salah seorang peserta Talk COMANGO Pengkhianat Negara semalam. Beliau juga merupakan Pelajar Tahun 3 dalam bidang Al-Quran dan Sunnah, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Tambah beliau lagi, mahasiswa hari ini perlu banyak mendalami ilmu luar kuliah supaya tidak ketinggalan dalam menghadapi dunia yang semakin mencabar ini.

Program yang dianjurkan oleh Persatuan Wadah (PERWADAH) dengan kerjasama PEMBINA Negeri Sembilan ini mendapat sambutan, dewan DKP 3 yang hampir memuatkan 400 orang, penuh dengan kehadiran samada sedari awal program ataupun ketika pertengahan.

‘’Ini menunjukkan, mahasiswa hari ini berusaha cakna dengan isu semasa’’ kata Omar Kasim, 36, apabila ditanya wartawan berkenaan peserta program ini. Beliau juga yang merupakan pengurus PETRONAS berkata, mahasiswa harus menjadi wartawan kepada ummah dengan menggunakan semua medium media dalam menyebarkan bahaya tuntutan COMANGO kepada kedaulatan Islam di Malaysia.

‘’Sambutan malam ini membuktikan bahawa mahasiswa/mahasiswi USIM sudah mula bergerak ke lebaran baharu dengan talk ilmiah sebegini daripada talk yang biasa dianjurkan bertemakan percintaan diantara lelaki dan perempuan’’ Presiden PERWADAH.

Menurut Aiman Faudzi, Implikasi COMANGO akhirnya akan menghancurkan kesejahteraan negara terutama tuntutan kebebasan membenarkan perlakuan seks songsang. Beliau merupakan seorang JK Kajian dan Informasi PEMBINA.

Majlis COMANGO Pengkhianat Negara ini berakhir pada jam 10.00 pm.

Wartawan Ummah,

Ummi Kalsom Mohamad Khalid

Advertisements

Posted on 19 December 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: